Addition Word Problems 2

1. Sam has 20 party hats in one pile. He has 26 party hats in another pile? How many party hats Sam has altogether?
Answer : He has party hats.
2. Brian collects 8 crayons. His father gives him 4 more? How many crayons does Brian have?
Answer : He has crayons.
3. Maya has 14 ribbons. She buys a bag of 30 ribbons. How many ribbons does Maya have now?
Answer : Maya has ribbons.
4. Earl has 5 oranges. He gets 3 more from Anna. How many oranges does Earl have in all?
Answer : Earl has oranges.
5. Clarence collects 18 stickers. His father gives him 9 more. How many stickers does Clarence have now?
Answer : Clarence has stickers.
6. David has 15 apples. He gets 6 more from Richard. How many apples does David have now?
Answer : David has apples.
7. David has $11. He needs $8 more to buy a Lego Train Set. What is the cost of the Lego Train Set?
Answer : The cost of the Lego Train Set is .
8. David and Richard have same amount of money. Richard bought snacks for $5 and has $16 left. How much money does David have ?
Answer : David has .
9. Annie collected 12 seashells on Saturday. She collected 13 more seashells on Sunday. How many seashells did Anne collect totally?
Answer : Anne collected totally seashells.
10.Sam bought 22 gummies on Monday. He got 32 more gummies on Tuesday. How many gummies did he get totally?
Answer : Sam has gummies.