Geometry for 1st Grade

1. I am round and I have no sides and vertices. What am I?
Answer :
Triangle
Circle
Square Hexagon
2. I am a heptagon. How many edges do I have?
Answer :

2

5

7

9
3. I have 4 equal sides and 4 vertices, what am I?
Answer :

Oval

Circle

Triangle

Square
4. I have 3 sides, what am I?
Answer :

Circle
Triangle
Rectangle

Trapezium
5. I have 4 sides but my sides are not all the same what am I?
Answer :

Cylinder

Trapezium

Pentagon

Sphere
6. I am polygon with six edges and six vertices. What am I?
Answer :

Circle

Parallelogram

Sphere

Hexagon
7. I have five sides and five interior angles. What am I?
Answer :

Rectangle

Pentagon

Triangle

Square
8. A four-sided plane figure with opposite sides parallel. What am I?
Answer :

Parallelogram

Circle

Hexagon

Oval
9. A 9-sided polygon (a flat shape with straight sides). What am I?
Answer :

Hexagon

Diamond

Nonagon

Cylinder
10. I am a 3-dimensional object shaped like a ball. What am I?
Answer :

Sphere

Circle

Triangle

Square