Sample for Logical Thinking

1. Robert’s father have 5 children. Two of them are boys and how many girls are there?
Answer :

2

3

4

5
2. Look at this series: 2, 1, (1/2), (1/4), ... What number should come next?
Answer :

(1/3)

(1/8)

(2/8)

(1/16)
3. Look at this alphabets: E, F, G, ... What alphabet should come next?
Answer :

I

J

H

N
4. Look at this series: 2, 1, 3,1, 4,1 ... What numbers should come next?
Answer :

6,2

5,1

7,1

6,1
5. Mary has 6 brothers. How many uncles should Mary’s sons Chris have?
Answer :

2

3

4

6
6. Look at this series: 2, 2, 3, 2, 4, 2, ... What numbers should come next?
Answer :

6,2

5,2

4,2

3,3
7. Look at this series: 3, 6, 9, 12 ... What numbers should come next?
Answer :

14

15

16

17
8. Look at this alphabets: EJ, EK, EL, ... What alphabet should come next?
Answer :

EA

EB

EO

EM
9. Loius’s house is located in the 6th Street, which is the last street. Totally how many streets are there?
Answer :

2

3

6

7
10.Nelson joined his school for studying 6th grade when he was 11years. Now he is in 8th Grade. So what is his age?
Answer :

13

14

15

16