Division for 1st Grade

1. Teachers divided all the students in the class into 3 groups to play a game. There are 36 students in the class. How many students are in the each group?
Answer :
16
13
10 15
2. For school’s annual day function all the students have to organize chairs. They have to organize 240 chairs in 20 rows. How many chairs will be in each row?
Answer :

30

10

12

15
3. There are 50 participants in the running race competition. All can not run at the same time so they are divided into 5 groups and who ever comes 1st and 2nd in each group will go to semifinal. How many participant s are in the group?
Answer :

5

15

20

10
4. In a farm house there are 12 cows. The owner of farm house sells 60 liters of milk every day. How many liters of milk each cow gives?
Answer :

7
5
8

9
5. There are 125 trees in the hill area. The forest officer has decided to give the job to 5 groups to cut all the trees in a day. How many trees each group have to cut?
Answer :

25

20

30

35
6. 300 students joined the hostel, but there are only 50 rooms. How many students will stay in a room?
Answer :

10

5

6

8
7. There are 48 friends came to party and other friends were unable to come due to rain. 144 cake piece have to share among there friends. How many cakes each of them will get?
Answer :

3

4

5

6
8. There are 90 apples in the apple tree. There are 15 youngsters who want to pluck each no of apples from the tree. How many apples each will pluck?
Answer :

9

8

7

6
9. Mr. Bowels sell 60 eggs each day. He has 15 hens which lays equal no of eggs. How many eggs each hen will lay?
Answer :

1

2

3

4
10. Jill bought 100 marbles to pack as Christmas gift. She decided to put 5 marbles in each box. How many boxes she has to make?
Answer :

20

30

40

50