Sample Division

1. Jim have 25 chocolates to give to his 5 friends. How many chocolates each one will receive?
Answer :
4
2
5 8
2. John gave $9  to his sons Billy, Fran and Julie. How many dollars Julie received?
Answer :

$5

$3

$1

$2
3. Mike runs 4 kilometers on Saturday and Sunday. How many kilometers Mike does run in a day?
Answer :

3

1

4

2
4. Headmaster arranged 20 chairs in 5 classrooms. How many chairs he arranged in one classroom?
Answer :

4
5
3

6
5. Tom bought 50 sweets and asked shopkeeper to arrange them in 5 boxes. How many sweets each box will contain?
Answer :

10

15

5

20
6. Sam drove 6 kilometers. It takes him 3 hours to reach his friend’s house. How many kilometers he crossed in 1 hour?
Answer :

3

2

4

1
7. Julia and Sarah had shared same amount of money to buy a Barbie doll which costs $30. How much money did each of them spend?
Answer :

$10

$20

$15

$30
8. Linda wrote 12 pages in 3 hours. How many pages did she write in 1 hour?
Answer :

4

8

10

6
9. There are 40 pencils in  4 boxes. In a box how many pencils will be there?
Answer :

20

15

40

10
10.Mark reads 8 pages in 2 hours. How many pages he might read in 1 hour?
Answer :

4

5

3

2