Sample for Equation

1. Mike has collected 8 nuts and Rebecca has collected 5 nuts. Sam collected the equal amount of nuts of Mike’s and Rebecca’s. How many nuts does Sam have?
Answer :

10

13

15

11
2. Ellie bought 7 balloons, Martha bought 4 balloons and David bought 6 balloons. Lilly bought the balloons that equal all the three of them. How many balloons Lilly bought?
Answer :

20

23

17

13
3. There are 5 cups on the table and 7 cups in the kitchen. All these cups have to be arranged in the cupboard. How many cups will be arranged in cupboard?
Answer :

13

12

15

14
4. In Jack’s farm he grows 8 chickens, his sister Jessie grows 7 chickens, and his brother Mark grows 4 chickens. In Billy’s farm he grows the chickens that equal to the Jack’s farm. No of chickens Billy has?
Answer :

21

17

24

19
5. There are 11 boats on the left shore and 7 boats on the right shore. All the boats start at the same time. How many boats on the river?
Answer :

18

25

16

21
6. Julie ate 4 slices of cake and Jim ate 7 slices of cake. John ate the cake slices that equal to Julie’s and Jim’s. How many slices did John eat?
Answer :
12
13

11

14
7. Jenny plucked 6 apples, Boss plucked 10 apples and Riya plucked 7 apples. Rose plucked the apples that equal all the three of them. How many apples did Rose plucked?
Answer :

25

23

16

22
8. There are 8 ducks in the grass. 11 ducks in the pond. The equal no of ducks in the lake. How many ducks are in the lake?
Answer :

20

18

27

19
9. Robert has 3 children and John has 2 children. Jerald have the children equal to Robert’s and John’s. How many children does Jerald have?
Answer :

5

4

6

3
10.There are 10 kids swimming in the pool and 7 kids playing in the garden. Same numbers of kids studying in the class room. How many kids studying in the classroom?
Answer :

20

17

19

15